Кошик
безалкогольне пиво

Як виробляють безалкогольне пиво та вино?

Останнім часом попит на безалкогольне пиво і вино, значно зріс. Пов’язано це з великою кількістю різних параметрів. Наприклад, такі напої відмінно підходять усім любителям і цінителям смаку пива і вина, які не можуть дозволити собі вживати алкоголь з медичних причин або ж з причини керування автомобілем.

Безалкогольне пиво і вино з’явилося лише в 70-х роках минулого століття, так як подібне виробництво вимагає складних технологічних процесів та значних витрат часу. На щастя, на ринку спостерігається значний попит на подібну «алкогольну продукцію без алкоголю». Як же все-таки винороби та пивовари досягають відсутності спирту в готових напоях?

До слова, на сьогоднішній день в світовій спільноті не існує єдиного позначення і характеристик безалкогольного пива і вина. Ситуація варіюється від однієї країни до іншої: так в деяких законодавствах прописано, що безалкогольним пивом можна вважати той хмільний напій, вміст спирту в якому не перевищує одного відсотка, в інших же мова йде про вміст спирту на обсяг напою.

Основні технології для виготовлення безалкогольного пива та вина

Як вже було сказано, технологія отримання безалкогольного напою набагато складніше, ніж напою «з градусом». Саме тому не варто дивуватися тому, що продукція без алкоголю може коштувати в рази дорожче, ніж з алкоголем.

У більшості випадків використовується тільки дві основні технології: раннє припинення процесу бродіння та видалення алкоголю з готової продукції.

У першому випадку, коли бродіння переривають або не використовують зовсім, в хід йдуть або спеціальні дріжджі, що не зброджують мальтозу, або низькі температури, які заважають дріжджам рости. У такому варіанті зазвичай виходить пиво або вино, яке мало нагадує оригінальний продукт: в безалкогольній продукції міститься багато цукру.

Саме тому, щоб отримати оригінальний алкогольний напій, але без алкоголю, спирт видаляють вже з готової продукції. Найчастіше для видалення спирту використовують високі температури, дистиляцію та випарювання з використанням вакууму. Останнім часом особливого поширення набула мембранна і колонна технології очищення напою від спирту. Для колонної технології напій розміщують на конічних поверхнях, що швидко обертаються, тим самим збільшуючи площу випаровування спирту та досягаючи максимальної відповідності смаку між алкогольною та безалкогольною продукцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину

Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво