Кошик
темного пива

Кращі закуски до темного пива

Які асоціації зазвичай виникають у людей при слові «пиво»?  Відразу спадають на думку раки, чіпси, горішки та шашлики.  Мабуть, це найпоширеніші продукти-супутники хмільного напою.  І хоча багато хто не відносять його до розряду благородних, як вино, все ж потрібно сказати, що кожен окремий сорт пива передбачає правильний «супровід»  їжею.

Сорти темного пива

Чомусь більшість споживачів думають, що таке пиво важке за структурою і гірке на смак.  Насправді, воно м’яке і оксамитове.  Наповнюють напій азотом, завдяки якому ви отримаєте пишну шапку з дрібними бульбашками.

Із сортів найбільш поширеними є:

·      Портер

Його батьківщина – Лондон, де він так полюбився робітничому класу.  Пиву притаманні приємна текстура, оригінальний шоколадно-карамельний присмак.  До нього чудово піде м’ясо з мангалу або барбекю.  Любителі стверджують, що досить непогано із ним гармонує їжа, приготована з кролика.

·      Стаут

Його відрізняють шовкова текстура і трохи гіркуватий кавово-шоколадний присмак.  Такі напої прекрасно доповнюються пряними м’ясними стравами, іноді можна ризикнути спробувати з  деякими морепродуктами.

Підбираючи закуски, потрібно знати, що вони з алкоголем повинні взаємно доповнюватися, і не “”глушити”” один одного в поєднанні.  Тому в процесі вибору бажано запам’ятати наступне.

Нефільтровані сорти і згадані вище оксамитові Стаути відмінно будуть «відчувати» себе в тандемі з сосисками в гірчиці, червоною рибою, картопляними закусками – бажано гострими.  Також сюди підійдуть овочеві рагу з пікантними смаками, легке куряче м’ясо, трохи підкопчені шматочки корейки або шийка.

Пиво низового бродіння із солодовими нотками потребує чогось  серйознішого.  У цьому випадку бажано подавати до напою свинячі або яловичі ковбаски, засмажені на мангалі, курячі крильця, шашлики, м’ясне рагу, копчену рибу на бутербродах.

Сильні портери з чітко вираженою гіркуватістю передбачають більш потужну «артилерію».  Тут в хід підуть м’ясні копченості, витримані сири, баранина та яловичина, гострі крильця і ​​ребра.

Солодкуваті сорти пива можна вживати без закусок, або з твердими сирами, злегка підсоленою рибою.  У деяких випадках допустимо поєднання з трохи солодкою кондитеркою – чізкейками або пудингами.

Але, як кажуть – про смаки не сперечаються.  Як правило, кожен смакує різні поєднання сам, і врешті-решт робить свій вибір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину

Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво