Кошик
Новоріч

Новорічні пивні традиції

Щорічно в канун Нового року(Новоріч) кожна людина загадує бажання, планує свій наступний рік і, звичайно, підкріплює це особливими ритуалами, які в кожній країні світу дещо різняться, але роль виконують одну й ту саму – забезпечити благовоління наступного року. Українці не є виключенням з цього правила. В будь-якій родині напередодні новорічних та різдвяних свят запасаються смачними делікатесами, щоб у ніч з 31 грудня на 1 січня накрити шикарний стіл та привернути до себе символи наступаючого року.

Пиво дуже часто є на новорічному столі. По-перше, серед українців дуже багато шанувальників цього напою та їжі, яка зазвичай подається до нього. По-друге, з давніх давен прийнято вважати, що продукти природнього походження – краща прикраса новорічного стола, тому пиво як найкраще підходить для святкування. В багатьох країнах взагалі саме з пивом пов’язані найулюбленіші новорічні традиції.

У Фінляндії новорічна ніч називається Suomalainen uusivuosi. На відміну від українців, фіни не готують різноманітні делікатеси у цей вечір, а заманюють до оселі свого Санту – Йоулупуккі звичайними домашніми сосисками, салатом з відвареної картоплі та пивом, яке є найпопулярнішим новорічним напоєм цієї країни. У таких країнах, як Ліма чи Перу, прийнято проводити новорічні ворожіння. Молоді дівчата, на відміну від багатьох європейок, не викидають предмети у вікна, а проводять ритуали за допомогою склянки з пивом, в яку опускають яєчний жовток. По картинці, що створює яйце, жінки визначають власне майбутнє. На відміну від багатьох країн світу головним героєм новорічних свят у Гватемалі є зовсім не Кока-Кола, а найпопулярніше місцеве пиво Gallo. Логотипом бренду, що його випускає, в країні прийнято прикрашати центральні ялинки всіх міст. А от в Чехії пивом не прикрашають ялинки, але ця пивна країна завжди відзначає Новий рік особливою стравою – власноруч приготовленим хазяйкою кожної оселі карпом у пиві.

Щодо стародавніх українських новорічних традицій, пов’язаних з використанням пива, можна сказати, що воно ще з 17 століття було обов’язковим атрибутом свята. На столі повинні були знаходитися м’ясні страви, салати, риба, а запивати все це потрібно було пивом чи вином. Шампанське прийшло в нашу новорічну культуру вже у 20 сторіччі.

Сучасні новорічні традиції дещо змінилися. Люди вже не так активно намагаються ворожити, дотримуватися правил з приготування традиційних страв. Всі люблять експериментувати з їжею, коштувати щось незвичайне, нове, господині не хочуть стояти тиждень на кухні для приготування новорічного столу. Але це не означає, що ми перестали весело святкувати. Навпаки, сьогодні багато людей обирає легкі закуски й улюблене пиво до новорічного столу. Це завжди смачно, весело, святково. А стояти біля плити взагалі не потрібно. Тож загадуємо бажання, запасаємо більше смачного пива та чекаємо на найчарівнішу ніч у році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину

Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво