закуски до пиваPin

Підбір закуски до пива

За старих часів пиво називали «рідким хлібом» і прирівнювали до їжі (закуски до пива). Шекспір ​​писав, що «Кварта пива – блюдо королів». Ті часи канули в Лету, і зараз ми не мислимо розпивання пива без найрізноманітніших закусок. Втім, далеко не всі знають, які саме страви здатні в повній мірі розкрити смак хмільного напою. Вибір залежить, перш за все, від сорту пива.

Як підібрати закуску до пива?

Щоб насолодитися усіма відтінками смаку і аромату улюбленого напою, потрібно пам’ятати про принципи підбору страв до пива:

  1. Поєднуйте силу з силою. Чим міцніше пиво, тим більш насиченим смаком і більшої калорійністю повинна володіти їжа.
  2. Гармонія відтінків. Добре, якщо їжу і напої об’єднує щось спільне в смаку і ароматі.
  3. Збалансованість. Враховуйте різні параметри смаку. Жирність і калорійність їжі врівноважують гіркоту хмелю, в той час як гострота (наприклад, перцю чилі) підсилює його.
  4. Не забувайте про сезонності. У літню спеку хороша легка їжа і таке ж пиво. Взимку буде доречна більш багата їжа.

Ви завжди можете експериментувати і знаходити нові, контрастні поєднання. Але є комбінації пива і страв, які визнані класичними. Про них і піде мова далі.

М’ясне асорті

Лагер вважається універсальним сортом. Його подають до щільних м’ясних страв (гуляшу, папрікашу, свинячьої рульки, сосисок).

Сорти пива з яскраво вираженою хмільною гіркотою (бітери і пілснери) служать відмінним аперитивом. Вони полегшать перетравлення жирного, пряного м’яса з великою кількістю спецій і оцту.

Біле (пшеничне) пиво – делікатний напій. Для нього підійде курча на грилі.

Риба та морепродукти

Багато хто вважає, що смак риби перебиває смак самого пива. Однак потрібно знати, як правильно вибрати сорт. Все просто: світлі сорти поєднуються з в’яленої рибкою, а темні – з копченою.

Смажені в маслі морепродукти утворюють чудовий тандем з біттером. А жителі Британії традиційно віддають перевагу запивати рибу з картоплею (фіш-енд-чіпс) пшеничними нефільтрованими сортами з кислинкою.

Сир і швидкі закуски

Вершковий сир складе чудову компанію легкому пшеничному пиву. Пряний чеддер доповнить пляшку елю. А в Чехії під сорти щільного пива з яскраво вираженим смаком відмінно йде сирна закуска гермелін, фарширована приправами, цибулею і перцем.

Що стосується так званих швидких закусок, то вони не втрачають своєї популярності саме завдяки простоті приготування. Сирні палички, часникові грінки, картопля фрі, чіпси – проста і універсальна закуска, яка підійде для спонтанних посиденьок з друзями за кухлем улюбленого напою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...