Кошик
глінтвейн

Рецепт глінтвейну та чи допомагає вино при застуді?

Застуда є частим гостем у наших домівках, особливо в холодну пору року. Аптеки у кожному місті пропонують нам безліч препаратів: від непристойно дорогих до підозріло дешевих. Саме тому серед населення особливо поширеною є народна медицина.

Коли за вікном холодно, нам хочеться вживати лише гарячі напої, які надають неповторне відчуття тепла. А як щодо гарячого вина? Розглянемо особливості вживання цього напою, коли ви все ж таки захворіли.

Чи є користь від такого напою?

Гаряче вино було популярним ще з давніх часів. Стародавні греки розбавляли червоне вино з водою та підігрівали. Тоді вважалося, що такий благородний напій допомагає не лише зміцнити імунітет, але й вилікувати депресію та безсоння. В наш час гаряче вино називають глінтвейном, однак це не зовсім вірна дефініція.

Загалом розрізняють два види такого напою: просто підігріте вино та глінтвейн. До складу першого напою входить мінімум спецій. За смаковими якостями можна сказати, що він чудово підходить для любителів саме ягідного смаку. Звичайно, підігріте вино можна давати хворому, однак набагато більше користі буде саме від глінтвейну, адже він:

  • швидко зігріває організм та розріджує кров, пришвидшуючи обмін речовин;
  • допомагає швидко заснути;
  • зміцнює імунітет через велику кількість вітаміну С;
  • допомагає позбавитися від кашлю;
  • додаткові складники (імбир, кориця, кардамон, мед) знищують інфекції, позбавляють від лихоманки та запалення.

Приготування напою

Готувати глінтвейн потрібно вміти, адже це справжнє мистецтво. Починаючи приготування, обов’язково зверніть увагу на такі нюанси:

  • вибирайте саме скляний посуд;
  • не кип’ятіть напій, лише доведіть його до кипіння;
  • воду для вина приготуйте заздалегідь та вливайте її по стінці посуду;
  • напій потрібно процідити після приготування;
  • подавати глінтвейн варто у високих склянках – це допоможе довше зберегти його гарячим.

Рецепт такого напою доволі простий. Візьміть 800 мл червоного вина, один апельсин, декілька яблук, корицю, кардамон, гвоздику та мед за смаком. Притримуйтесь наступних кроків:

  • Довести воду до кипіння та додати до неї спеції. Залишити на деякий час.
  • Порізати яблука на шматочки та підготувати цедру апельсину.
  • Додати до води вино, яблука та цедру апельсину.
  • Довести напій до 80 градусів та знову залишити на деякий час.
  • Додати мед та паличку кориці.

Як бачимо, доволі простий рецепт може непогано допомогти при застуді. Ви завжди можете змінювати складники за власним смаком, додавати мускатний горіх або гвоздику. А ще краще – пийте глінтвейн для задоволення та не хворійте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину

Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво