Кошик

Що таке крафтове пиво?

Крафтове пиво (Craft beer) уже протягом довгого періоду часу знаходиться на слуху у любителів даного напою. Однак навіть в наш час мало хто розуміє, що означає це поняття в контексті індустрії пивоваріння та звичайних поціновувачів хмільного смаку. Саме це ми й спробуємо виправити. Під крафтовим пивом потрібно розуміти не одну конкретну річ, а багатоаспектний феномен у світі пивоваріння, що складається з наступного:

  • Використання авторських рецептів в міні-пивоварнях.
  • Пиво, що має традиційну основу у вигляді 50% солоду, але з додаванням різноманітних інгредієнтів, що допомагають отримати дійсно неповторні та ні на що не схожі смаки.
  • Мистецтво пивоваріння, яке не є орієнтованим на отримання прибутку. Крафтове пиво випускається невеликими партіями та ставить на перший план пошук нового у світі пивних смаків та ароматів.
  • Склад крафтового пива завжди натуральний, без будь-яких хімічних домішок.

Історія поняття

Перші пивоварні крафтового зразка з’явилися у Великобританії. Найбільш яскравим прикладом нового тренду в пивоварінні є броварня Білла Уркухарта, яку заснували в 1975 році. В той час ідея прижилася погано, хоча нові пивоварні й змогли швидко пристосуватися до смаків покупців.

Активне розповсюдження пивне ремесло (ще одна назва крафтового пивоваріння) отримало в Америці, де в 1983 році вперше з’явився сам термін. Тоді під ним розуміли лише маленьку пивоварню, що продає свій продукт локально. В наш час, як бачимо, не лише поняття стало розумітися більш широко, але і розповсюдження крафтового пива стало настільки значним, що воно вже може самостійно диктувати ринку власні умови.

Додаткова інформація

В більшості випадків, поняття «крафтовий» використовується для того, щоб оцінити напій та знайти в ньому відмінності від звичайного пива. Американська асоціація пивоварів звертає свою увагу на наступні параметри:

  • Пивоварня має виготовляти не більше, ніж 700 літрів напою за рік.
  • Повна свобода дій. Тобто не менше, ніж 75% капіталу знаходиться у власності самої пивоварні.
  • Традиційність. Пивоварня не відступає від основних традицій, але використовує різноманітні додаткові інгредієнти для покращення смаку. При цьому пивовар не може додавати нові складники для зменшення собівартості напою, основна увага приділяється саме смаку.

Найбільш популярними сортами для крафтових пивоварень є:

  • світлий ель;
  • індійський світлий ель;
  • портер;
  • стаут;
  • американський світлий ель.
крафтове пиво
Крафтове пиво
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину

Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво