Кошик
лагер

Що таке лагер та як правильно дегустувати пиво?

Поява пива лагерних сортів стала визначним моментом в історії усього світового пивоваріння. Лагер вперше з’явився ще в часи середньовіччя, що дозволило не лише покращити технологію приготування чудового напою, але і збільшити період зберігання пива.

Типовий лагер чудово розглядати на прикладі напою від компанії «Опілля». Загалом лагер – це пиво низового бродіння. Тобто для його дозрівання застосовується температура в межах п’яти – п’ятнадцяти градусів. Лагер є найбільш розповсюдженим пивом у світі через його неповторні смакові якості та відносну простоту виробництва.

Особливості лагерних сортів

Для розуміння того, що собою являє дане пиво, потрібно не лише спробувати його, але і звернути свою увагу на технологію виготовлення. Пивне сусло спочатку охолоджують, після чого додають пивні дріжджі та залишають його бродити на один тиждень. Важливим моментом також є процес карбонізації – насичення напою вуглекислим газом, від чого в подальшому з’являється улюблена для багатьох піна світлих сортів пива.

Для лагеру дуже важливим моментом є період витримки – додаткового визрівання. Тобто подальше бродіння відбувається протягом трьох тижнів. Залишається лише провести фільтрацію та розлити напій по пляшках.

Лагери обожнюють за їх м’який та насичений смак. Недарма саме цей сорт пива є найбільш розповсюдженим у світі.

Секрети пивної дегустації   

Правильна дегустація пива або простими словами його вживання – це можливість повністю розкрити смак обраного напою. Дегустувати пиво потрібно вміти. Більше того, від правильної дегустації може залежати той факт, сподобається вам сорт, який ви не куштували раніше чи ні. До основних аспектів можна віднести:

  • Правильний час, ситуація та закуски. Кожне пиво чудово смакує з певною їжею, тому не полініться підібрати до обраного сорту саме ті продукти, які найкраще розкриють його смак. Дегустувати пиво в метушні також не рекомендується. Приділіть даному процесу трохи часу і ви можете розраховувати, що це повернеться вам сторицею.
  • Колір – важливий аспект. Колір пива є не лише наглядним орієнтиром для пошуку потрібного сорту в магазині, але і чудовою підказкою щодо смаку. Світле пиво у більшості випадків має слабо виражений зерновий смак, більш темний колір вказує на те, що акцент у напої зроблено на солод.
  • Насолода запахом. Для того, щоб відчути приховані нотки пива, достатньо налити його у келих та трохи збовтати круговими рухами. Для оцінки запаху підійдуть саме короткі вдихи. Пам’ятайте, що запах впливає на відчуття смаку, то навіщо відмовляти собі у такому задоволенні?
  • Основна увага на смак. Смакові враження виникають поступово, а не відразу. Це обумовлено фізіологією ротової порожнини. Потримайте пиво у роті декілька секунд перш ніж проковтнути. Подумайте про післясмак, які емоції він у вас викликає? Спробуйте подумки описати смак та ваші враження від нього.

Дегустація пива потребує досвіду. Трохи тренувань і ви зможете з закритими очима відрізняти різні сорти пива та знаходити нові смакові нотки в улюбленому напої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину

Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво