різане пивоPin

Що таке різане пиво?

Вживати пиво можна абсолютно різними способами. І зараз ми спробуємо розібратися з тим, що являє собою різане пиво і як його правильно готувати.

Історія різаного пива

До сьогоднішнього дня дійшло мало відомостей про те, коли і де саме з’явився цей спосіб вживання пива. Але напевно можна сказати лише те, що батьківщиною різаного пива є Чехія. І це не дивно, так як ця країна має вже більш ніж тисячолітню історію пивоваріння. За однією з версій різане пиво прийшло до нас з відомого селища Велке Поповіце, але ніяких документальних підтверджень цьому немає.

Пивна піна

Спочатку, «нарізання» пива можна було порівняти зі справжнім мистецтвом. Суть різаного пива полягає в тому, що світлий і темний сорт різної щільності наливаються в один келих. Потрібно мати вправність і належне терпіння для того, щоб пиво не змішувалося, а утворювало шари. Але з плином часу цей канон перестав бути обов’язковим і любителі пива навчилися «різали» його більш швидко, втрачаючи при цьому в естетичній складовій. Але смак від цього абсолютно не змінився.

Як правильно різати пиво?

Чітка межа між різними сортами – це прояв того, що темне пиво має більшу щільність, ніж світле. Залежно від різної кількості використаного напою можна досягнути і різних смакових відчуттів. Зазвичай розглядають два способи для приготування різаного пива: простий і складний.

Як виробляють безалкогольне пиво та вино?

Простий спосіб не вимагає великої кількості часу, адже в цьому випадку пиво буде без шарів. Для приготування вам потрібно дві пляшки світлого(опілля класичне) і темного (опілля княже) сорту пива. Спочатку наливають світле Опілля Класичне, а потім – темне Опілля Княже. Сорти перемішуються і дають нові смакові відчуття, які неможливо отримати при звичайному вживанні хмільного напою.

Складний спосіб вимагає максимальної концентрації та майстерності. Для нього будуть потрібні ті ж інгредієнти, прозорий пивний кухоль з досить широкою шийкою і столова ложка. Алгоритм дій наступний:

  • Охолодіть пляшки з пивом. Світле пиво Опілля Класичне варто охолодити набагато більше, щоб шари були максимально чіткими.
  • Налити в келих світле пиво Опілля Класичне під кутом. Необхідно це для того, щоб в келиху утворилася міцна піна. Два сантиметри піни буде досить.
  • Через півхвилини помістити перевернуту столову ложку всередину келиха до стінки, щоб її кінчик торкався пивної піни.
  • Повільно і з мінімальної висоти налити темне пиво Опілля Княже, щоб воно не змішалося зі світлим.

Якщо все виконано правильно, то ви отримаєте гарний напій, який порадує вас незвичайними, але перевіреними часом смаковими якостями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...