На сьогоднішній день пиво є одним з найпопулярніших напоїв у світі, що має не лише унікальні смакові властивості, але і ряд корисних характеристик. У наш час все частіше починають говорити саме про користь живого пива, яке на етапі виробництва не піддається термічній обробці, а отже, не втрачає свій унікальний вітамінний і мікроелементний склад.
Унікальні властивості живого пива
Дістати дійсно якісне живе пиво досить складно, так як воно може зберігатися обмежений період часу. Але якщо це вам все ж таки вдалося, то ви точно можете розраховувати на те, що отримаєте:
- Велику кількість вітамінів і необхідних для організму елементів. До таких елементів можна віднести марганець, мідь, залізо, фосфор, калій і кальцій. У дріжджах, які не помирають після пастеризації, залишаються вітаміни групи В: тіамін, рибофлавін і піридоксин. Такий набір елементів має незаперечну цінність для організму.
- Доречну калорійність, яка наближається до позначки в 300 кДж на 100 грам напою. В цьому плані живе пиво схоже на інший, не менш корисний продукт – молоко.
Що являє собою?
Крім вищезазначеного, можна сміливо говорити про те, що живе пиво:
- Істотно зменшує відкладення жиру в організмі і збільшує сам процес жирового метаболізму.
- Допомагає регулювати артеріальний тиск і сприятливо впливає на процес згортання крові.
- Зменшує шанс розвитку інфаркту міокарда за рахунок того, що регулює вміст надлишків холестерину в організмі.
- Зменшує рівень цукру в крові і знижує ризик розвитку діабету.
- Зменшує загальний ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
- Є відмінним сечогінним засобом, який виводить солі з організму, але зменшує виведення кальцію і магнію.
Важливо розуміти, що всі ці властивості проявляються лише при помірному споживанні даного напою. Адже не дарма існує крилатий вислів про те, що «одне пиво – це набагато краще, ніж взагалі без пива, два пива – це краще, ніж одне пиво, але чотири пива ніколи не бувають краще, ніж два».
Висновок
Живе пиво по праву можна назвати дійсно корисним продуктом, який може позитивно впливати на організм людини. У цій справі найголовніше – це не захоплюватися.
Автор цих оглядів є експертом у сфері пива, вина та закусок для пива. Він має багаторічний досвід споживання та дослідження різних сортів пива та вина, а також вміння добирати до них найсмачніші закуски. Завдяки своїй глибокій експертизі, він здатний проаналізувати різні аспекти напоїв і їжі, такі як смак, аромат, текстура та взаємодія між ними.