Важко сперечатися з тим, що шашлик та пиво(пива до шашлику) – це взаємодоповнюючі поняття. Але на ділі мало хто знає, як правильно підбирати пиво до м’яса, засмаженого на багатті. Зараз ми це виправимо.
Правила підбору пива до шашлику загалом схожі на підбір правильної закуски до хмільного напою. Тобто смак пива має або протиставлятися страві, або ж доповнювати її. Як не дивно, але нічого складного в цьому немає. Розглянемо три основних моменти:
- Пиво потрібно підбирати до того м’яса, яке ви плануєте смажити.
- Пивна гірчинка у випадку страв на багатті стає визначним моментом при виборі сортів.
- До більш жирного продукту обирайте й більш щільне пиво. Чудово спрацьовує зі смаженими ковбасками та домашніми бургерами.
Більш детально ці аспекти можна продемонструвати наступним чином:
- До свинини чудово підійдуть різноманітні лагери. В такому випадку смак смаженого м’яса буде контрастувати з солодовим присмаком та ароматом хмелю.
- До курки на грилі вибирайте фруктове пиво або легкі елі. Смаки будуть доповнювати один одного. В залежності від обраного напою можна отримати неочікувані поєднання.
- До баранини – портери. Присмак прянощів та аромат темного пива відкриє для вас новий горизонт смакового задоволення. Це ми можемо вам гарантувати.
- До індички або кролика – ель, солодкуватий присмак якого чудового спрацює з ніжним смаком м’яса. Якщо любите щось неординарне, як, наприклад, сосиски з курки, то до них найкращим варіантом будуть американські елі (APA).
Пиво у якості маринаду
Пиво, як маринад до м’яса, використовується для того, щоб надати йому ніжний смак без притаманної кислоті. Поєднувати два натуральні продукти – це завжди чудова ідея, однак потрібно знати, що тримати м’ясо в пиві не потрібно довше, ніж 2.5 години. Для маринаду підійде саме світле пиво. Обрати можна «Опілля Жигулівське» або «Опілля Гайдамацьке». В якості приправи використовуйте лише сіль та перець, аби отримати перевірений часом смак.
Пам’ятайте, що кожен має власні смакові вподобання, тому не відмовляйте собі в експериментах, адже вони можуть стати справжнім відкриттям нового у вашому світі пивних смаків та закусок. Приготування шашлику, як і підбір напою до нього, потребує досвіду. Тому, новий шашлик – нове пиво, саме так можна знайти ідеальний варіант, який сподобається саме вам. Ми ж навели лише приблизні орієнтири, що допоможуть на початку смакової подорожі.
Автор цих оглядів є експертом у сфері пива, вина та закусок для пива. Він має багаторічний досвід споживання та дослідження різних сортів пива та вина, а також вміння добирати до них найсмачніші закуски. Завдяки своїй глибокій експертизі, він здатний проаналізувати різні аспекти напоїв і їжі, такі як смак, аромат, текстура та взаємодія між ними.