Pin

Що собою являє пиво Ламбік?

Особливе місце серед бельгійських сортів пива посідає саме Ламбік або ж Lambic Ale. Даний сорт пива по праву можна вважати історичним, адже з’явився він аж чотири сотні років тому. Як недивно, але рецептура та смакові характеристики елю збереглися до сьогоднішніх днів в своєму початковому вигляді.

Більшість пивоварних таємниць пов’язано саме з назвою цього сорту, адже конкретної інформації наразі немає. Більшість знавців та дослідників історії пивоваріння сходяться на думці, що назва походить від французького слова «alambique», що означає ніщо інше, як апарат для виготовлення спирту. Однак існує і версія про те, що назва елю походить від міста, де його активно варили – Lambeek.

Ламбік повністю відрізняється від елів та лагерів не тільки за смаком, але й за технологією свого виготовлення. Він є продуктом мимовільної ферментації. Тобто для бродіння пивовари використовують не звичайні дріжджі, а дикі – такі, що знаходяться в бочках з під хересу.

Читайте також – Бельгійське біле пиво – Опілля біле – український продовжувач бельгійських традицій

Наразі, бельгійський Ламбік потрібно розглядати, як дійсно оригінальне пиво, що зварене з використанням ячмінного солоду, зерен пшениці та хмелю. Хміль завжди має бути витриманий (не менше 3-х років). Робиться це для того, щоб зменшити кінцеву гіркоту напою та розкрити весь аромат. Після варки напій зберігається в бочках: тиждень для бродіння та до трьох років витримки.

Сортове різноманіття Ламбіка

Ламбік відомий тим, що в ньому знаходиться вісімдесят шість видів бактерій, які проживають лише в історичних місцях виготовлення даного напою. Сортове різноманіття незначне, однак воно дійсно може здивувати:

  • Чистий Ламбік. Напій негазований та не фільтрований. Зберігається в бочках протягом трьох років, що надає йому неповторний смак та приємний, непрозорий жовтий колір.
  • Купажний Ламбік. Для виготовлення використовується технологія змішування напоїв однорічної, дворічної та трирічної витримки. Напій сильно газований, має два смаки – трохи кислий та солодкуватий.
  • Фруктовий Ламбік. При виготовленні додають фруктові соки або сиропи із шматочками ягід та фруктів. Сировину зазвичай додають вже після бродіння, що сприяє повторенню даного процесу. Після цього пиво фільтрується та розливається в пляшки. Загалом саме фруктовий смак і є візитівкою даного напою.
ЛамбікPin
Ламбік
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...