щільністьPin

Що таке щільність пива?

Скільки разів ми тримали пляшку пива в руках, придивляючись до його складників, так і не розуміючи, що являє собою така характеристика цього напою, як щільність. Доволі багато любителів пива плутають щільність з міцністю. Звичайно, дані характеристики напою пов’язані та впливають один на одного, однак це не одне і те ж. Так що ж таке щільність пива та про що вона може розповісти звичайній людині?

Щільність пива – це характеристика, яка вказує на те, скільки відсотків сухої речовини було у пивному суслі. Пивне ж сусло в свою чергу являє собою основу для приготування самого напою. Щільність пива вимірюють ще до початку бродіння. Зазвичай її вказують у відсотковому співвідношенні або у градусах Баллінга. Градус Баллінга – це маса сухого екстракту на кожні сто грамів пивного розчину. Вимірювання відбувається за допомогою спеціального приладу – ареометру. Цю інформацію на етикетці можна знайти у пункті «щільність» або ж «екстрактність початкового сусла».

Загалом пивні сомельє та пивовари зазначають, що смак пива, його насиченість тісно пов’язані з даною характеристикою. Саме тому ті, хто цінують «оригінальний» смак пива обирають напої з максимальною щільністю. При цьому не існує жодних розмежувань з приводу того, яке саме пиво ви обрали – темне чи світле, щільність в обох випадках може бути як високою, так і низькою.

Читайте також – Як Читати Пивну Етикетку:Розкриття Таємниць За Ярликами Пива

Зв’язок між щільністю напою та його міцністю

Міцність пива в багатьох випадках – вирішальний аспект, за який ми й обираємо той чи інший сорт (не враховуючи смакові характеристики). Міцність являє собою відсотковий вміст алкоголю у пиві. Найбільш розповсюджена міцність – 4-8%. Однак в наш час існує пиво міцність якого доходить до 60%

Стандарти пивоваріння в СНГ сильно відрізняються від світових. В нашому випадку вміст спирту в напої не повинен бути нижчим за той, який вказано на етикетці. Світові стандарти вимагають того, щоб міцність пива не перевищувала показник, який було вказано. Саме тому міцніть вітчизняних напоїв трохи вища, ніж імпортних.

Навіщо потрібна мальтозна патока в пиві?

Загалом, якщо говорити про щільність хмільного напою, то чим більшою є дана характеристика, тим більшою буде міцність. Однак це не завжди так, адже увагу потрібно звертати й на дріжджі, умови бродіння та саму технологію виробництва. Якщо ж ви хочете самостійно дізнатися щільність пива, то помножте міцність напою на 2,5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...