Пивна культураPin

Пивна культура

Пивна культура – Історія хмільного напою йде корінням в глибоку старовину, за часів неоліту. Вчені цілком серйозно сперечаються, що з’явилося раніше – пиво або хліб. Але, так чи інакше, виробництво і споживання пива – це величезний пласт гастрономічної культури. Більш того, це – ціла філософія зі своїми догмами, постулатами і диспутами. Торкнемося деяких актуальних питань: як пити пиво зі знанням справи, а також про новий виток пивної культури під назвою крафт.

Дегустація пива за правилами

Щоб повною мірою насолодитися смаком та ароматом хмільного напою, необхідно знати правила його дегустації. Як і у випадку з вином, дегустація пива задіє всі п’ять людських почуттів.

В першу чергу, ми оцінюємо зовнішню привабливість напою і страв, що подаються на стіл. Першим же контактом буде дотик до пляшки, кухлі або келиху. Тактильні відчуття дозволять визначити температуру пива. Ідеальна температура подачі залежить від сорту і фортеці і варіюється від + 4 ° С до + 8 ° С.

Потім в хід йдуть наші нюхові рецептори, розпізнавання тонких ароматів. Потрібно спершу понюхати пиво і круговими рухами збовтати його в келиху, щоб наситити напій киснем. Коли ваш келих буде вже наполовину порожній, а пиво злегка нагріється, почнуть розкриватися нові відтінки ароматів.

Нарешті ми пробуємо пиво на смак. Залежно від сорту, яких існує велика безліч, відчуття можуть бути різними: дрібні бульбашки, свіжість, в’язкість, бархатистість. Солодкість смаженого солоду з’єднується з рельєфністю хмільної гіркоти.

Смак може бути м’яким або насиченим, і від цього буде залежати вибір закуски.

Крафтове пиво

Багато кто чув про крафтове пиво, але це нове явище пивної культури все ще викликає масу пересудів. Крафт часто плутають з живим пивом, хоча вони не ідентичні.

Багато сотень тисяч років пивоваріння було домашнім, а в 19-столітті промислові пивоварні витіснили сімейні. Зараз на зміну транснаціональним гігантам знову приходять міні-пивоварні. Вони варять традиційні або рідкісні сорти, а також створюють нові. Крафтового пиво – це ціла концепція, що включає не тільки сам напій, а й естетику етикетки, форму пляшки.

Поява крафтового пива внесла свої корективи в культуру пиття. Були створені нові правила, ритуали, крафтові бари. Крафт значно збагачує палітру смаків і ароматів, створюючи нові можливості і для ресторанної творчості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...