Пивна дегустаціяPin

5 правил пивної дегустації вдома(Пивна дегустація)

Пивна дегустація – справжнє мистецтво, у якому вам не обійтися без досвіду. Якщо ви бажаєте побути у ролі пивного сомельє, але не знаєте, з чого почати, то зверніть увагу на наступні узагальнені правила. Вони допоможуть не загубитися в морі порад та різноманітних пивних смаків.

Перше, про що потрібно пам’ятати, це те, що дегустація потребує певних умов. Якщо бажаєте відчути оригінальний смак пива, то не потрібно поспішати. Ідеальним варіантом стане саме вільний вечір, коли ви повністю зможете присвятите себе цій справі. Атмосфера ніколи не може знаходитися на останньому місці.

Основні правила дегустація пива

Навіть вдома можна побути пивним сомельє. Для цього постарайтеся не порушувати наступні правила:

Правило 1. Якщо обрали для дегустації декілька сортів, то куштуйте їх у правильному порядку: від світлого до більш темного. Справа в тому, що доволі яскравий смак темного пива може з легкістю перебити смак світлого.

Правило 2. Робіть перерви між дегустацією різних сортів. Наші смакові рецептори дуже швидко звикають, саме тому ми можемо втратити смакові нотки наступної дегустації. Почекайте п’ять хвилин та прополощіть ротову порожнину звичайною водою. Повірте нам, ви точно не пошкодуєте про такий ретельний підхід до справи.

Читайте також – Солодкий стіл – правила поєднання пива та десертів

Правило 3. Обережніше з закусками. Звичайно, смак пива повністю розкривається саме в поєднанні з закусками. Однак така парадигма не є актуальною для дегустації. Професійні сомельє вказують на те, що смак закуски не дозволить відчути всю повноту та аромат хмільного напою.

Правило 4. Слідкуйте за температурою. Деякі сорти пива вживають саме охолодженими. Але це є скоріше виключенням, ніж аксіомою. Ідеальною температурою для дегустації пива буде 10-12 градусів. Не забувайте й про температуру келиха.

Правило 5. Особлива увага на смак, колір та аромат. Пиво, на відміну від вина, потрібно проковтувати, адже «корінь» людського язика має рецептори, що відповідають за гіркоту – важливий елемент пивного смаку. Для того, щоб оцінити колір напою, скористайтеся білим листом паперу, як фоном. Аромат пива розкривається в два етапи: перший короткий вдих (не завжди дає достовірну інформацію про аромат напою) та другий вдих, більш довгий, допоможе отримати весь букет хмелю та солоду.

Прості на перший погляд правила, допоможуть вам суттєво просунутися на шляху до майстерності пивного сомельє. Можливо, саме наступна дегустація пива від «Опілля» допоможе вам відкрити нові горизонти смаку напою, звареного з увагою до традицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...