День Святого ПатрикаPin

День святого Патрика

День Святого Патрика є відомим культурним і релігійним святом, яке вже встигло отримати особливу популярність по всьому світу завдяки своїй атмосфері та, звичайно ж, пивними традиціям.

Ким є Святий Патрик і яке він має відношення до пива?

День Святого Патрика відзначається на честь дня смерті релігійного і культурного покровителя Ірландії. Але на сьогоднішній день свято вже поширилося по всьому світу.

Сам Святий Патрик є одним з найвідоміших святих християнської церкви західного зразка (католицької і протестантської). Його день щорічно відзначається 17-го березня. Спочатку святкування носили вельми аскетичний характер, але вже з 70-х років 20-го століття святкування супроводжуються гучними парадами по всьому світу, які наповнені веселощами та власними пивними традиціями.

Про це свято чули практично всі, адже воно має свою яскраву атрибутику, яка не тільки кидається в очі, але і твердо асоціюється з Ірландією та її культурою. До таких атрибутів відноситься трилиста конюшина і яскраво-зелений колір. Не варто забувати і про Лепреконів – міфічних істот, які вміло ховають мішечки з золотом.

Октоберфест: свято пива засноване на історії кохання

Цікавим фактом є те, що девіз даного свята вкладається всього в одному слові – «Craic», що може бути перекладено, як «веселощі та насолода». А які ж можуть бути веселощі без келиха гарного пива? Саме тому День Святого Патрика – це свої унікальні пивні традиції, про які й піде мова далі.

Яке пиво пити в цей день?

У цей день існує навіть власна міра об’єму для алкогольних напоїв – Чарка Патрика. Особливу популярність також має традиційний ритуал під назвою «втопити трилисник». Даний ритуал закінчував свято. За його правилами в останній кухоль пива необхідно покласти трилисту конюшину, осушити келих до дна, а потім витягти рослину і перекинути її через ліве плече. Такий ритуал обіцяв людині багатство та неймовірне везіння на весь рік.

Пиво є важливою частиною ірландської культури. Особливо помітно це в «зелене» свято. У День Патрика п’ють певні класичні сорти пива, до яких відносять:

  • • Kilkenny Irish Beer – дуже м’яке пиво (вміст алкоголю до шести градусів) мідно-червоного відтінку.
  • • Ірландські сухі Стаути, найяскравішим представником яких на сьогоднішній день є саме Guinness
  • • Ірландський пивний коктейль – варіант вітчизняного різаного пива, але з використанням лагера (часто замінюють на червоний ель) і стаута. Відмінне поєднання кавового присмаку та легкої гіркоти.

Але не варто думати, що в цьому святі існують які-небудь пивні обмеження. Ви можете самі вирішити, з яким пивом провести цей день. День Святого Патрика – це день пивного креативу, в який кожен може проявити себе: використовувати вже знайомі смаки або вигадати невеликий пивний експеримент. Як доказ – в цей день дуже популярним є крафтове пиво зеленого кольору, яке вариться спеціально до свята.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка за годину
Самовивіз з магазину

Безкоштовно

Гарантія Якості

100 % Справжнє Живе Пиво

Інтернет Магазин Пива
Cart
Share to...